Så håller du vattenmiljön i akvariet hälsosam

Det är viktigt att hålla en god vattenmiljö i ett akvarium. För att göra det kan du ta hjälp av tekniska hjälpmedel. Hur ofta vattnets behöver bytas beror på akvariets storlek och antal fiskar.

För att dina akvariefiskar ska må bra och ha en hälsosam miljö är det viktigt att vattnet i akvariet har bra kvalité. Det finns olika doppvärmare till akvarium som du kan använda för att reglera vattentemperaturen på ett smidigt sätt. Vad du behöver för modell beror på ditt akvarium. Temperaturen är väldigt viktig för att fiskarna ska må bra. Fiskar kan vara väldigt känsliga för temperaturförändringar och därför är det viktigt att hela tiden hålla den på en stadig nivå. Det finns många andra hjälpmedel som du kan använda dig av för att hålla vattenkvalitén på en stabil nivå som en algskrapa.

“Det är också viktigt att vattenkvaliteten är stabil.” Läs mer här

Antal fiskar avgör hur ofta vattnet ska bytas

Hur du ska underhålla ditt akvarium beror mycket på vilka typer av fiskar du har. En del fiskarter är väldigt anpassningsbara och kan överleva även om du råkar glömma bort att rengöra en gång medan andra är mer känsliga. Att ta bort alger med en algskrapa regelbundet och döda växter är viktigt för miljön i akvariet. Hur ofta du behöver byta vatten beror på hur många fiskar du har. När du byter ut vattnet ska du inte byta ut mer än 30 procent av vattnet för att inte skada vattenmiljön.