Så blir båtköpet en succé

För att ditt båtliv inte ska kantas av missöden behöver du göra ett medvetet köp. För en ovan båtförare är en mindre båt som är lätt att manövrera en bra början. Exempelvis en roddbåt eller styrpulpet.

Att köpa och äga en båt är fantastiskt om du har det intresset, men för att båtägandet ska bli en fröjd är det betydelsefullt att göra ett genomtänkt köp. Om du vill köpa en båt som är anpassad efter det nordiska klimatet och som har en stilren design ska du kolla in båtarna som Ryds har. De erbjuder svensktillverkade båtmodeller av riktigt bra kvalité. Fundera över vilket behov du har och kika om någon av deras modeller kan vara något.

Välj båt efter behov

Det viktiga när du ska köpa båt är att den passar för det du vill göra. En person som vill kunna bo på båten behöver köpa en modell där det är möjligt. Du kan välja att köpa en helt ny båt. Då vet du att allt fungerar och är som det ska. Om du vill köpa en begagnad båt behöver du gå igenom den ordentligt innan du tar den i din ägo.

“Enligt sjöräddningen märks ökningen av framför allt många nya sjöovana båtägare.” Läs mer här om oerfarna förare

Lär dig sjövett

En annan sak som är värd att tänka på är om du behöver ta ett förarbevis. För vissa båtar behövs det ett intyg för att båten ska vara bemannad på ett tryggt sätt. En förare som brister i det kan straffas med böter eller i värsta fall fängelse. För din och andras skull är det även viktigt att införskaffa kunskap om hur du är säker på sjön som att kunna läsa ett sjökort.