Köttfri festival omdebatteras

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om varför vatten är så viktigt, något som handlar mycket om funktioner i hela kroppen som är livviktiga, men idag skriver vi inte om vatten specifikt men däremot om festivalen Way Out West som varje år hålls i Göteborg.

guitarist of a rock band with a guitar

I år meddelade Way Out West att inget kött skulle säljas på årets göterborgsbefästa festival, kvällen innan insläpp närmare bestämt, om detta kan vi läsa om i en artikel i SvD. Detta orsakade en rejäl debatt mellan de som är för köttförsäljning på festivalen och de som är helt klart emot detta och istället för en helt grön festival.

I år spelade storband som Refused, Mazzy Star och stjärnor som First Aid Kit och Bon Iver på festivalens olika scener som ligger utplacerade dels i stadsskogen och på olika klubbar runt om i Göteborg.

– Från dag ett har vi kört hårt på att miljön är ett stort fokusområde för oss. Det enskilt största området där vi som festival kan påverka utsläppen är köttet. Det är så det ser ut i världen men vi kan ju själva välja vad vi äter, säger Joel Borg. (SvD)

Skapar debatt om kött och miljö

Detta sätt att banna kött från festivalen är ett medvetet val från festivalledningen som dels menar att de inte tvingar folk att sluta äta kött men som hoppas kunna öppna besökarnas ögon för den rgymma mat som finns, som också är helt utan animaliska produkter. De tycker vidare att de som är emot förbudet på kött ska komma till festivalen och ge vegetariska produkter ett försök, det är inte så läskigt som det kanske verkar. Kanske är det också så att det blir stora reaktioner för att folk är rädd för det okända, men förmodligen är inte steget till en köttfri vardag inte så stor som en tror.