Festivaler ska vara dansfest

Festivaler är ett fint fenomen som vi hittar runt om i världen, det ger oss en möjlighet att festa tillsammans med nytt och gammalt folk. Festivaler brukar också ha inslag av musik, något som ger er extra mycket kärlek och känsla. Valet av festival brukar gå efter vilken musikgenre som man gillar och det är ofta personer som är likasinnade som man finner på dessa festivaler. Rockmusik ger många hårdrockare och metalfans, där brukar stämningen vara speciell bara genom vilka band som har bokats.

Varje år och varje sommar är det dags för festivaler, runt om i landet med också utomlands. Det betyder att de finns ett stort urval av festivaler att besöka och den första sorteringen som brukar göras är genom att välja festival utifrån tema. Sweden Rock Festival är en sådan festival som talar för sig själv, dit är det metalfans och alla hårda rockers som kommer och festar loss i dagarna tre. Andra festivaler som går under rockens flagga är Getaway rockfestival i Gävle och Metaltown i Göteborg. För den mer alternativa personen som älskar när det är lite mixat med artister så är det Bråvalla och Peace & Love(som ska starta igen 2014). Det finns även andra festivaler som kommer i skepnaden av lite annorlunda musikgenres, som blues, jazz och dans. Just dansfestivaler har ökat i mängd samt popularitet och i sommar är inget undantag, det stora intresset för just dans kommer med den stora explosionen av housemusik. Festivaler som man kan besöka för att få dansa till de största dj:sarna är:

I Sverige:

  • Summerburst är en dansfestival som har ökat starkt i popularitet och med artister som David Guetta, Alesso och Avicii så kan det inte bli annat än succé! I vintras var det också dags för Lights som blir en systerfestival till Summerburst, en festival inuti Tele2 Arena. Festival Summerburst finns i både Stockholm och Göteborg.
  • Bråvalla är värd att omnämnas eftersom de har bokat tunga namn som Alleso, Axwell och Ingrosso, de tre housemusikerna som utgör Swedish House Mafia. Ävem Adrian Lux är bokad.

Utomlands:

  • Tomorrowland, den största housefestivalen i hela Europa får inte missas! Den är belägen i Belgium och är en helt galen dansfest med de allra största DJ:s i världen.