Festivaler 2014

Festivaldöden pratade man om 2013, då festivaler som Hultsfred (typ i alla fall), Peace and Love och Arvika las ner. Många sörjde när man vinkade av dessa fantastiska festivaler, och det faktum att man inte längre kan anordna festivaler på samma sätt var ett faktum. Men nu är det ju ett nytt år, och frågan är om döden kommer att fortsätta hålla festivalerna i sina armar eller om det finns hopp?

Och det är med glädje vi härmed informerar att det verkar som att det kommer en hel del fantastiska festivaler år 2014, så alla musikälskare kan andas ut. Varken peace and love eller Hultsfred kommer tillbaka i samma kraft, men det gör egentligen ingenting för de nytillkomna Bråvalla har laddat med många bra festivaler, och allting pekar på att även Way out west kommer ha ett fantastiskt år med massa bra artister.+

Bårvalla

Bråvalla är nog den festival som hittills, och då är det ju faktiskt bara februari så man får vara lite lugn, levererat mest och störst artister (om man ser till mainstream festivaler med blandmusik). De har bokat in Kanye West, Kings of leon, Iron Maiden, The Offspring, Lana del Ray och många fler. Det är ett otroligt bra startfällt och hela Musiksverige kommer nog vara där för att titta.

Stora Hultsfred blir lilla Hultsfred

Hultsfred försvann ju som sagt förra året, men tog då alla sina artister till Sigtuna utanför Stockholm istället. I år kommer dock festivalen tillbaka till Hultsfred, men i en väldigt mycket mindre skala. Denna gång blir det på Folkets park som musiken kommer att spelas och ”This is Hultsfred” bjudit in The Royal Concept, Bäddat för trubbel, Tiger Bell och Hökartorget till sin festival.

Sweden rock

Hittills har flest band bokats in av Sweden rock festival, vilket som alltid kommer locka många rockiga själar till Sölvesborg. Artistband som Megadeth, Black Sabbath, Arch Enemy, Skillet, Volbeat och Kemlot har bokats in, och det lär nog vara fullt även detta år framför scenerna.


Ett bra år för festivaler verkar det som, men ingenting är såklart säkert förrän sommaren har passerat med alla dessa festivaler.