Festival för flyktingarna

Vi har tidigare skrivit om festivaler som är under ständig förändring, varpå vi främst syftade på den nya house-scenen som verkligen tagit över marknaden. Men nu börjar man se ytterligare än nu trend inom festivalerna: välgörenhetsfestivalen.

Att ha en festival med fokus på välgörenhet är egentligen ingenting som är nytt, även under 80- och 90-talet var det vanligt, bland annat mot HIV och Aids och mot fattigdomen världen över. Men skillnaden nu från då är att även Svenskar ordnar upp välgörenhetsfestivaler, nu senaste Humanity som kommer att hållas på Debaser i Stockholm. Humanity är en endagsfestival där de just nu största svenska artisterna kommer att spela, bland annat kommer Elliphant, Miriam Bryant, Miello, Tove Lo och Urban Cone stå på scenen. För att gå på måste man betala minsta möjliga, 150 kronor men man kan även välja att betala mer för att gå på konserten. Alla inkomster kommer att skänkas till Röda Korset och där med vidare för att hjälpa alla de flyktingar som just nu är utspridda över Europa efter krisen i Syrien. I pressmeddelandet som gick ut med information om Humanity skriver man att ”Vi vill hjälpa” och att det är budskapet som gjort det möjligt. Så här står det:

Den rådande flyktingkrisen i Europa har fått många att regera och nu går ett flertal svenska artister ihop för att hjälpa till. Onsdagen den 16 september arrangeras en konsert på Debaser Medis i Stockholm där intäkterna från konserten oavkortat går till Röda Korset som är officiell partner.

Om du är i Stockholm och har möjlighet att gå – gör det! Inte bara för att det kommer bli en fantastisk festival utan även för att det är för en god sak och om inte alla hjälps nu kommer det snart vara försent.

publik_hjärta_kärlek