Därför ska du gå en utbildning för vattenskoter

Att lära dig grunderna för sjövett är viktigt oavsett om du kör vattenskoter eller båt. Det är för både din och andras säkerhet. Att gå en utbildning för vattenskoter ger dig inte bara ett förarbevis utan även all kunskap du behöver för att vistas på sjön.

Att kunna köra vattenskoter på sjön är riktig frihet och en svårslagen känsla. Men du är inte ensam på sjön och för att du inte ska orsaka dig själv eller andra skada är det viktigt att du lär dig vad som gäller på sjön. För att lära dig vett och etikett är en vattenskoter utbildning bra att gå. Gå csm vattenskoterutbildning och få ett förarbevis för vattenskoter. Förutom att det är lärorikt att gå en kurs om hur du beter dig med en vattenskoter är det från 1 maj 2022 krav på att inneha ett förarbevis för vattenskoter. Efter att du har gått kursen och blivit godkänd ansöker du om ett förarbevis hos Transportstyrelsen, det kan du göra elektroniskt. Du behöver inte ha några förkunskaper för att gå kursen men du behöver ha fyllt 15 år.

Viktigt att du visar andra hänsyn till andra på sjön

När du går kursen får du teoretisk kunskap om vilka lagar och regler som gäller på sjön. Det är samma regler för en vattenskoterförare som för en som kör båt. Du får även gedigen kunskap om hur du läser ett sjökort, identifierar skyddsområden, tillämpar fart och förutser risker. Du genomför ett teoretiskt prov för att visa att du har all kunskap som krävs. Det finns även ett praktiskt moment i kursen där du får lära dig mer om hur du kör en vattenskoter. Det är viktigt att alla som vistas på sjön tar ansvar och visar hänsyn och respekt till varandra.