Bäst är trädgården just nu

Trädgården är fantastisk året om – men under juni är den som bäst. Detta är viktigt att komma ihåg just nu, så man njuter ännu lite mer. Snart är det mörker och höst igen, nog för att det kan vara mysigt. Men juni är nog oslagbart.

I december skrevs ett inlägg (läs inlägget här) om trädgårdsplanering under vintern. Bland annat skrev vi om hur man kan underhålla sig själv med pyssel och blommor inne, när det inte går att plantera utanför hemmets dörrar. Dessutom skrev vi hur man kan planera vad som kommer att komma: våren.

Och nu är det ju sommar, äntligen. Sommaren är en tid på året som man ska lämna bostaden för att odla och plantera, för att vattna och njuta. Det är ju faktiskt så, trädgårdsarbete är njutning. Det gäller ju dock att kunna allt som heter trädgårdsinredning och att man har gröna fingrar för att lyckas med att få en fin trädgård. Dessutom gäller det att ha koll på vad som gäller i trendväg för trädgården, samt att förstå vikten av att ta tillvara på det juni ger trädgården. Detta är någonting man kan lära sig genom att läsa denna artikel från Vi i Villa. Så här står det bland annat:

Juni är årets fräschaste månad. Grönskan spirar och perennerna har en kompakt och fin form. Nu ser ALLA trädgårdar vackra ut. Det känns som om någon tryckt på ”refresh”-knappen. Borta är högbenta perenner och gula, trötta gräsmattor. Det är som att börja på nytt – också mentalt.

Vidare stor det hur man kan göra för att behålla denna mentala känsla under hela året. Hur man ska kunna ta fram ”juni-känslan” även i december, för att överleva den mörka vintertiden. Samtidigt menar skribenten att det är viktigt att se tjusningen i alla olika årstider, eftersom de har så mycket att ge. Dessutom, hade det inte varit så att juni aldrig hade uppskattats så mycket om det var en månad vi fick njuta av året om? Så är det nog. öland väg sommar